Plantenverkoop bij kwekerij en sfeertuin De Botterhutte

 

Vaste planten

Wij verkopen ongeveer 2500 soorten vaste planten. De echt bijzondere planten worden hier getoond. Vaak worden onze planten in grotere potten aangeboden dan u gewend bent. Vindt u op de site niet wat u zoekt, mail ons dan vrijblijvend.
 

Hosta's

De hosta is een prachtige vaste tuinplant, die van oudsher aangeplant wordt in schaduwtuinen. Dat kan heel goed, maar tegenwoordig zijn er ook talloze hosta's die het prima doen half in de zon, en er zijn er zelfs die in de volle zon kunnen. Er zijn zelfs hosta's die heerlijk geuren, maar dan wel een zonniger plaats nodig hebben.
 

Grassen/varens

Ons assortiment grassen en varens wordt doorlopend uitgebreid. Naar onze mening zijn grassen in een mooie border bijna onmisbaar, mede dankzij het effect in de winter.
 

Schaduwplanten

Schaduwplanten vormen een plantengroep die ten onrechte te weinig aandacht krijgt. Velen van ons hebben een beschaduwde plek, maar weten niet wat ermee te doen. Zorg dat deze schaduwplek voldoende humus heeft en niet uitdroogt en je zult versteld staan wat er dan mogelijk is.
 

Heesters

Ons assortiment heesters wordt doorlopend uitgebreid, waarbij de nadruk ook hier op bijzondere heesters komt te liggen.
 

Kuipplanten

Een eye-catcher op een bestraat terras is een kuipplant in een mooie pot.

Plantenverkoop via de webshop en op vaste verkoopdagen aan huis. Het seizoen start jaarlijks op 1 maart en sluit op 10 oktober. Buiten de seizoensopenstelling zijn ook planten na telefonische afspraak af te halen.

De Botterhutte verkoopt ca. 2500 verschillende soorten vaste planten, waarvan slechts de bijzondere op de website te koop aangeboden worden. Voor een completer overzicht kunt u onze voorraadlijst downloaden.

Vanzelfsprekend kunt u, op de dagen dat de tuin geopend is, planten kopen. Dit is iedere maandag vanaf midden mei en aanvullend op de Open Tuinweekeinden. De precieze data en verdere informatie hierover vindt u onder Tuinbezoek.

Hierboven vindt u een aantal rubrieken waar de planten in zijn ondergebracht, door op de rubriek of het bijbehorende fotootje te klikken krijgt u nadere informatie. De planten in de webshop staan in p9 potjes, tenzij anders vermeld. Van heel veel soorten zijn ook grotere potmaten beschikbaar. Indien u hierin geïnteresseerd bent kunt u contact opnemen via mail of telefoon.

Al de genoemde prijzen zijn per stuk incl. BTW, maar excl. de eventuele verzendbijdrage van 8,25 euro per zending in Nederland. De bijdrage voor verzending naar Duitsland, België en Luxemburg is 14 euro. In overleg is het mogelijk om de planten op diverse plaatsen in Nederland (Gelderland en Noord Brabant, omgeving Eindhoven) op te halen. Kunt u niet exact vinden wat u zoekt, aarzel dan niet om contact op te nemen. De volledige Algemene Verkoopvoorwaarden, die van toepassing zijn, kunt u hier downloaden. Meer informatie over verpakkingsmethode vind u onder aan deze pagina.

  Bij afname van grotere aantallen per artikel geldt de volgende staffel (niet geldig voor de plant van de maand):
  Afname vanaf 5 stuks 5%
  Afname vanaf 10 stuks 10%Verpakkingsmethode en verzendkosten.

De Hosta's worden uit hun potten gehaald, de grond wordt voorzichtig uit de wortels geschud. De wortels worden in een natte krant verpakt met daar omheen een plastic zak om uitdroging te voorkomen. Daarna wordt de hele Hosta (indien nodig teruggesnoeid) in een krant verpakt. De zo ingepakte Hosta's worden gelabeld en in een doos verpakt. Voor Hosta's, ongeacht het aantal, geldt een verzendbijdrage van euro 8,25 (binnen Nederland).

De in de webshop genoemde verzendbijdrage geldt voor leveringen tot 19 planten in p9 pot. Bij grotere bestellingen verzendkosten op aanvraag.

Onder normale omstandigheden wordt het pakket in Nederland binnen 24 uur per pakketpost bezorgd.

Sfeertuin De Botterhutte | Nijmansedijk 22A | 7025 EJ Halle | Telefoon +31(0)6 41 45 43 80 | E-mail: info@debotterhutte.nl

© Carla van Lieshout